Watersportgebied van Brabant

Watersport in DrimmelenDe gemeente Drimmelen is hét watersportgebied van Brabant. Met de haven van Drimmelen als één van de grootste jachthavens van Europa en gezellige havens in Lage Zwaluwe en Terheijden beleven vele watersportliefhebbers ieder jaar weer een fantastische tijd.

Wat wenst een watersporter nog meer dan de beste faciliteiten, prachtige vaarroutes, gezellige havens en een uniek natuurgebied in handbereik! De ondernemers in het havengebied voorzien u van alle gemakken die u tijdens een vaarvakantie verwacht.

De kernen Lage Zwaluwe, Terheijden en Drimmelen liggen aan doorgaande vaarwegen en hebben hun eigen havenfaciliteiten. Aan de noordkant zijn dat de jachthavens van Drimmelen en Lage Zwaluwe die gelegen zijn aan de rivier de Amer. Zij vormen de poort tot Nationaal Park De Biesbosch. De zuidkant van de gemeente, de rivier de Mark, wint meer en meer aan betekenis, met name voor watersporters die bijvoorbeeld een vaartocht willen maken van of naar de Zeeuwse wateren en het soms roerige Hollandsch Diep willen mijden. Het haventje van Terheijden biedt u een prettige overnachtingaccommodatie aan een gezellig pleintje midden in het dorp, vanuit hier zijn verschillende wandel- en fietsmogelijkheden.

Watersport in Drimmelen