Veelzijdig gebied

Veelzijdig gebiedHet veelzijdige gebied van de gemeente Drimmelen is uitermate geschikt voor een mooie fiets- of wandeltocht. Er zijn dan ook vele mogelijkheden om dit gebied te voet of per fiets te verkennen. U zult verbaasd zijn over de grote verschillen in landschap in een gebied van 10 bij 20 kilometer.

Fietsknooppuntensysteem

Fietsen in DrimmelenDe gemeente Drimmelen heeft een uitgebreid routenetwerk. Met het SES knooppunten-systeem kunt u als bezoeker zelf de afstand en de richting van uw fietsroute bepalen. Door het volgen van de knooppunten komt u langs vele hoogtepunten van dit gebied. Een echte aanrader is het fietspad over de Amerdijk van het dorp Drimmelen tot Lage Zwaluwe. Tijdens uw tocht heeft u een fenomenaal uitzicht over de veelgeprezen rivier de Amer en het Nationaal Park de Biesbosch. Richt van deze hoge dijk de blik op de polder en u bevindt zich in een prachtig agrarisch landschap.

Naast het fietsen kunt u hier heerlijk wandelen. Zo is een wandeling rond de vesting De Kleine Schans in Terheijden een ware beleving van de geschiedenis. Ook kunt u wandelend genieten van de mini Biesbosch in De Worp, een uniek stukje natuur grenzend aan het authentieke dorpje Drimmelen.

izi.Travel

Een selectie van bestaande wandelingen in het gebied van de gemeente Drimmelen is hieronder weergegeven. Door te klikken op een van de afbeeldingen komt u op de website van izi.Travel terecht, waar uw gewenste themaroute te vinden is. Download vooraf de app van izi.Travel op uw smartphone om de routes mee te kunnen nemen bij het wandelen, fietsen of varen. Tijdens de tocht krijgt u via de GPS functie van uw smartphone meldingen van de routebeschrijving en van verhalen die op bijzondere plekken worden verteld.

Klik op de afbeeldingen om de tochten te openen.

Biesbosch onder Vuur – Vaartocht BIESBOSCH onder VUUR, film-vaar- en wandeltocht Naar d’n Overkant
De Drie Polderroute BIESBOSCH onder VUUR, Kanotocht Drie Polders wandeling
Rondje Drimmelen Iconen en Symbolen Molen Fietstocht
Van Biesbosch tot Linie van Den Hout
De Griendcultuur wandeling op de Deeneplaat Molen Fietstocht
Fietsen door het Polderlandschap Gat van den Ham route Ken Wagenberg
Rondje Put