IZI.TRAVEL – routes

Vier mooie nieuwe routes door “De Voortuin van de Biesbosch”.

In IZI.Travel worden routes beschreven, met de toeristische bezienswaardigheden waarlangs de route loopt, gebruikmakend van geschreven tekst, gesproken tekst, foto’s en video’s.

Met de IZI.Travel App kunt u deze route volgen met uw eigen telefoon met uw data abonnement, maar ook kunt u tevoren op routes downloaden naar uw telefoon (rechts op de pagina bij iedere routebeschrijving). Met de IZI.Travel App wordt onderweg alle bij de route behorende informatie op het juiste moment aangeboden.

De “Voortuin van de Biesbosch” beschikt niet alleen over prachtige natuur, er zijn ook diverse routes aangegeven die vanuit verschillende gezichtspunten deze mooie omgeving ontsluiten. Onlangs zijn weer twee routes als audiogids beschikbaar gekomen IZI.Travel. Houdt de website www.voortuinvandebiesbosch.nl in de gaten!

Drie polder route
Een wandelroute naar natuurgebied De Worp. Als u van rust, natuur en de sfeer van vroeger houdt, zal De Worp en directe omgeving u zeker niet teleurstellen. De wandelroute leidt u niet alleen door het ongerepte bos van De Worp, u komt ook door het schilderachtige dorpje Drimmelen en de hieraan grenzende polder. Bij het Biesbosch bezoekerscentrum in Drimmelen is ook een routekaart van deze wandeling verkrijgbaar.

Gat van den Ham
De omgeving van het Gat van den Ham heeft zich ontwikkeld tot een prachtig rustig biotoop voor vogels, vissen en klein wild. Deze wandelroute start vanaf TOP (Kwistgeldweg) Lage Zwaluwe, en neemt u mee naar het natuurgebied Gat van den Ham, dat door de jaren heen onderhevig is geweest aan veranderingen door natuur en mens.

Rondje Drimmelen
Ontdek de verscheidenheid van de Voortuin van de Biesbosch met de fietsroute ‘Rondje Drimmelen’. Deze fietsroute leidt u langs de verschillende natuurgebieden, culturele en historische hoogtepunten die het gebied rijk is.

Rondje Biesbosch
Eindelijk is het mogelijk! Een rondrit met de fiets door de Voortuin van de Biesbosch en de Biesbosch zelf. Deze tocht van zo’n 55 km laat u genieten van een korte vaartocht met het pontveer over de rivier De Amer, waarna u kunt genieten van rust, zon en wind in de Brabantse Biesbosch, Natuurpark van wereldklasse.

Rondje Hollandse en Brabantse Biesbosch
Als u door de Hollandse Biesbosch wilt fietsen is daarvoor ook een mogelijkheid. Deze tocht is zo’n 30 km lang en start vanuit Lage Zwaluwe. Hier kunt u met het Leeuweveerke de rivier De Amer oversteken en na enkele kilometers het Biesboschveer nemen vanaf de Spieringsluis naar de Kop van ’t Land richting Dordrecht. U fietst onder Dordrecht langs de grienden van de Nieuwe Merwede in westelijke richting, gaat over de Moerdijkbrug en dan door de polder weer naar Lage Zwaluwe.

Linies rondom Terheijden
In de 16e en 17e eeuw zijn linies aangelegd om de verschillende vijanden het veroveren van deze streek zo lastig mogelijk te maken. We kennen nog steeds de Linie van De Munnikenhof en de Houtse Linie, die werden gebruikt om delen van het land onder water te kunnen zetten om zo de voortgang van de vijandige troepen te bemoeilijken. Daarnaast waren de Kleine Schans in Terheijden en de Grote Schans in Breda in gebruik als legerplaats. De wandeltocht van zo’n 20 km (kan evt ook met de fiets worden gedaan), gaat over weilanden en langs deze verdedigingswerken, die in deze tijd geen militaire functie meer hebben, maar vooral van grote historische en landschappelijke waarde zijn. Veel vogels en klein wild hebben bezit genomen van deze voormalige verdedigingswerken.