Nieuws

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Carnaval komt eraan en ook bij Recreatieboerderij / Boerderijwinkel Johan en Caroline zijn er tal van activiteiten. Kijk op hun website voor meer informatie: www.johanencaroline.nl ... Lees meerLees minder

Carnaval komt eraan en ook bij Recreatieboerderij / Boerderijwinkel Johan en Caroline zijn er tal van activiteiten. Kijk op hun website voor meer informatie: www.johanencaroline.nl

2 weken geleden

Dat ziet er veelbelovend uit!van 13 naar 30 plaatsen; 13 camperplaatsen, 7 caravanplaatsen en 10 gemengde plaatsen. Eind februari hopen we ook op de pas aangelegde plaatsen mensen te kunnen ontvangen. Natuurlijk bent u voor die tijd op de eerder gerealiseerde camperplaatsen welkom.
Nieuwsgierig naar meer updates? www.crezeewatersport.nl
NKC Europa's grootste camperclub
ANWB Kamperen
Gemeente Drimmelen
Voortuin van de Biesbosch
Crezée Watersport
Nationaal Park De Biesbosch
HISWA Vereniging
... Lees meerLees minder

Dat ziet er veelbelovend uit!

3 weken geleden

6 februari: Informatieronde Gemeente Drimmelen
19.30 uur
Gemeentehuis, Park 1, Made www.drimmelen.nl
Gemeente Drimmelen

agenda:

1. Energietransitie: Drimmelens Energie Akkoord (portefeuille wethouder J. Vissers) 19.30 uur *
Presentatie door de heer T. van der Pluijm (gemeente Drimmelen)
Op 5 september jl. is met verschillende stakeholders van gedachten gewisseld over de aanpak van de energietransitie in onze gemeente. In oktober 2019 stond het onderwerp "Samen werken aan de energietransitie in Drimmelen" op de agenda van de opinieronde van de raad. Naar aanleiding van de bespreking op 5 september jl. en op basis van de input op de opinieronde in de Raad op 31 oktober is de (concept)Drimmelense Energie Agenda op een aantal punten
aangepast. Het college informeert u over de voortgang en wenst in de opinieronde van 13 februari 2020 uw raad hierover te peilen.

2. Riolering en ambities klimaatadaptatie (portefeuille wethouder P. Stoop) 20.00 uur *
Presentatie door de heer T. Bousma (Royal Haskoning DHV) en de heer C. Welten (gemeente Drimmelen)
De presentatie zal ingaan op de strategische rioolmaatregelenplanning. Deze is opgesteld conform de vastgestelde ambities in het “Water- en rioleringsplan Drimmelen 2018-2022”
.
3. Sluiting 20.30 uur *
... Lees meerLees minder

3 weken geleden

19 januari: Winterwedstrijd WSV Biesbosch, Drimmelen www.wsvbiesbosch.nl
WSV Biesbosch
WinterWedstrijden Drimmelen
... Lees meerLees minder

1 maand geleden

Heb jij een goed idee voor herstel van biodiversiteit? Je kunt € 25.000 winnen voor jouw project. Kijk op np-debiesbosch.nl/win-e25-000-voor-jouw-natuurherstelproject/ ... Lees meerLees minder

1 maand geleden

Gezuiverd toiletwater recreatieschepen mag voortaan geloosd worden...

Per 1 oktober 2019 is een nieuwe regeling met betrekking tot het lozen van toiletwater vanaf recreatievaartuigen. De Regeling lozen buiten inrichtingen wordt aangevuld waardoor het voortaan onder voorwaarden toegestaan is om toiletwater van recreatieboten te lozen. Dat heeft minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat begin oktober bekend gemaakt.

De nieuwe regels staan het zuiveren van toiletwater aan boord van recreatieschepen toe. Toiletwater dat door een zuiveringsvoorziening aan boord is geleid die voldoet aan de gestelde eisen mag daardoor voortaan worden geloosd.

Zuivering van toiletwater aan boord

Het lozen van ongezuiverd toiletwater op een oppervlaktewater is al sinds 2009 verboden op grond van de Wet verontreiniging oppervlaktewateren. Naast het opvangen van toiletwater is er nu de mogelijkheid om toiletwater aan boord te zuiveren. In het Besluit Lozen Buiten Inrichtingen was reeds opgenomen dat op termijn zelf zuiveren zou worden toegestaan.
”Dat het lozingsverbod nu verruimd is met zelf zuiveren is een groot voordeel”, zegt Manon van Meer, programmamanager duurzaamheid van Waterrecreatie Nederland. “Door het zelf zuiveren aan boord toe te staan, zijn er meer keuzemogelijkheden voor waterrecreanten. Ook zijn er voordelen als: geen ruimte nodig voor een vuilwatertank, geen stank omdat toiletwater meteen overboord wordt gepompt en de verwachting is dat de systemen goedkoper zullen zijn. Zowel in aanschaf als in onderhoud”.

Zuiveren

De bacteriën uit het toiletwater zijn met name gevaarlijk voor de zwemmers. Vandaar dat voor het zuiveren de normen van de Zwemwaterrichtlijn worden gehanteerd. Om boten heen wordt vaak gezwommen en het is dan ook belangrijk dat het ook voor de zwemmers veilig is. Urine mag wel ongezuiverd worden geloosd omdat daar geen bacteriën in zitten.

Verzegeling

Naast het zelf zuiveren wordt in de nieuwe Omgevingswet, die naar verwachting in 2021 ingaat, opgenomen dat het verzegelen van de afsluiters van de lozingspunten van toiletten en vuilwatertanks. De verzegeling geldt niet voor de zuiveringsinstallaties.

bron: www.varendoejesamen.nl
en www.waterrecreatienederland.nl
Varen doe je Samen
... Lees meerLees minder

1 maand geleden

Wandelschoenen aan en gaan! 😄12 januari: Wandelen op zondag
9.30 uur
Restaurant Onze Kerk, Kerkdijk 1a, Hooge Zwaluwe
Restaurant Onze Kerk
... Lees meerLees minder

Wandelschoenen aan en gaan! 😄

1 maand geleden

... Lees meerLees minder

1 maand geleden

De Tafelgenoot bij Onze Kerk

Donderdag 30 januari is De Tafelgenoot bij Restaurant Onze Kerk in Hooge Zwaluwe. Deze Tafelgenoot is in de gezellige ambiance van de voormalig Rooms Katholieke Kerk van Hooge Zwaluwe. U wordt ontvangen met heerlijk brood met een dipje en een glaasje van het huis waarna u het hoofdgerecht geserveerd krijgt.

Kosten zijn € 22,50 voor het eerste drankje met broodje, het hoofdgerecht en water op tafel. Verdere drankjes zijn voor eigen rekening.

Inloop is vanaf 18.00 uur en omstreeks 18.30 uur zal het eten geserveerd worden.

Adres: Onze Kerk, Kerkdijk 1A, Hooge Zwaluwe. Het is mogelijk om aan de achterkant van Onze Kerk te parkeren.

Aanmelden vóór 23 januari per e-mail: detafelgenoot@gmail.com of via Datumprikker Dieetwensen: welkom@restaurantonzekerk.nl of telefonisch 0168-756381

Groeten,
Lilian Lambrechts en Janet Crezée 06-22778057
Restaurant Onze Kerk
... Lees meerLees minder

2 maanden geleden

Meer weergeven