Terug in de tijd

Terug in de tijdDe gemeente Drimmelen heeft veel te bieden voor de cultuurliefhebber. Wanneer u op stap bent om de gemeente te leren kennen kunt u deze pareltjes bezoeken.

Kunst in Drimmelen

Fort De Kleine Schans
Een pareltje dat u zeker niet mag missen is Fort De Kleine Schans. In het mooie Terheijden stuit u zomaar op een bijzonder staaltje van militair vernuft. Naast de gezellige dorpshaven van Terheijden vindt u Fort De Kleine Schans. Dit verdedigingswerk uit 1590 zorgde voor de veiligheid van de verbinding tussen Breda en Moerdijk. Het is een vierhoekig gebastioneerd fort met een natte gracht. Voor het fort vertrekt ook het fiets- voetveer richting de Haagse Beemden.

Linie Munnikenhof
Een stelsel van aarden wallen en grachten. Een beetje vervallen, middenin de natuur bij Breda en Drimmelen. Dat is de Linie van de Munnikenhof. Aangelegd in 1701, als onderdeel van het Zuiderfrontier. Tegenwoordig is Staatsbosbeheer hier de baas.

Lees hier meer over Linie Munnikenhof en de Zuiderwaterlinie >> 

Kunst
Ook wanneer u een kunstliefhebber bent kunt u tijdens het fietsen of wandelen vele kunstwerken bekijken. Over de gehele gemeente zijn vele kunstwerken te vinden. Ook zijn er een aantal galerieën gevestigd in de gemeente. De kunstliefhebber is van harte welkom in de gemeente Drimmelen.

Rondleidingen en lezingen
Beleef het ware Drimmelen eens met een gids. In de Voortuin van de Biesbosch zijn verschillende organisaties actief die rondleidingen en lezingen geven over deze blauwgroene gemeente. Er zijn rondleidingen die zich richten op natuur, cultuur, geschiedenis, agrarisch óf een combinatie van deze.