Drimmelen

De kern Drimmelen is het kleinste dorp van onze gemeente. Echter misschien wel het meest bekende dorp vanwege de ligging aan Nationaal Park De Biesbosch. Dit authentieke dorpje heeft een prachtige gracht omringd met monumentale pandjes en is een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan het Nationaal Park De Biesbosch. De vernieuwde havens en de diverse faciliteiten hier om heen, waaronder het Biesboschbezoekerscentrum, garanderen een geslaagd bezoek.

Ook al is de kern Drimmelen het kleinste dorp van alle kernen, het biedt wel vele mogelijkheden voor de watersportliefhebber. De prachtige jachthaven met de vele terrasjes en restaurantjes, de rondvaartboten en de te huren bootjes bieden u volop keuze voor een gezellig dagje uit.

Drimmelen

Historie
In feite is de geschiedenis van Drimmelen een aaneenschakeling van het verplaatsen van de bebouwing. Het allereerste Drimmelen moet gezocht worden in de huidige Biesbosch aan de oever van de Middeleeuwse Maas. Vanwege de hoge ligging op een oeverwal aan deze rivier ontstond de naam Drummelen, afgeleid van “drumlin”, een Iers-Keltisch woord dat “verhoging” betekent. Ierse monniken brachten het Christendom naar Geertruidenberg en omgeving en zij moeten vermoedelijk verantwoordelijk geacht worden voor de naam Drummelen. Al vrij snel ontstond als gevolg van de klankverwisseling Drimmelen.