Buurtschappen

Blauwe Sluis, Oud Drimmelen en Helkant
Blauwe Sluis, Oud Drimmelen en Helkant zijn de drie buurtschappen die de gemeente rijk is. Dit zijn kleine leefgemeenschappen en toch heel bijzonder. Ze zijn zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens het verkennen van deze gemeente.

Blauwe Sluis
Blauwe Sluis ligt langs de Bloemendaalse Zeedijk in de polder tussen Zevenbergschen Hoek (gemeente Moerdijk) en Lage Zwaluwe, vlakbij de polderbuurtschap Strooiendorp. Het buurtschap telt enkele tientallen inwoners.

Oud Drimmelen
Oud-Drimmelen ligt in de polder tussen Hooge Zwaluwe, Made en Drimmelen, aan de gelijknamige polderweg. Oud drimmelen telt 9 huizen. Het is zeker de moeite waard om het oude kerkhofje te bezoeken. In 1421 werd het dorp Drimmelen geheel verdronken tijdens de Elizabethsvloed. In het waarschijnlijkste geval is er op die plaats geleidelijk een nieuw dorp ontstaan, dat ook Drimmelen heette. Daarnaast ontstond er in 1645 vlakbij een andere kern die ook Drimmelen genoemd werd, bij een reeds bestaande sluis. Al snel ontstond er een unie tussen de twee dorpen, en werd het bestaande Drimmelen voortaan Oud-Drimmelen genoemd, en het andere Nieuw-Drimmelen.

Helkant
Het Buurtschap Helkant ligt aan de Kerkdijk en de Helkantsedijk, op de weg tussen Wagenberg en Hooge Zwaluwe. Dit buurtschap heeft alle typische Brabantse elementen.