Blauwgroene gemeente

Blauwgroene GemeenteDe gemeente Drimmelen is de blauwgroene gemeente die met haar gezellige Brabantse dorpen, het Nationaal Park De Biesbosch en de vele watersportmogelijkheden uw perfecte vakantiebestemming is.

De gemeente Drimmelen is een groene oase nabij de steden Breda, Dordrecht en Oosterhout. Het Nationaal Park De Biesbosch ligt voor een groot deel op het grondgebied van deze gemeente. Maar ook het buitengebied met de vele landerijen, de cultuurhistorische elementen en de mooie natuurgebieden is de moeite waard om per fiets of te voet te verkennen.

De gemeente Drimmelen telt 6 dorpen en 3 buurtschappen. Iedere kern heeft een eigen karakter en identiteit, samen bieden ze u een gevarieerd aanbod. De dorpen Lage Zwaluwe, Terheijden en Drimmelen liggen aan doorgaande vaarwegen en hebben hun eigen havenfaciliteiten. Aan de Amer zijn dat de jachthavens van Drimmelen en Lage Zwaluwe dé toegangspoorten tot het Nationaal Park de Biesbosch. Aan rivier de Mark ligt de gezellige dorpshaven van Terheijden.