1e Brabantse Zeilschool de Biesbos

Op de zeilschool geven wij les in zeilen en manoeuvreren met een schip, voor jong en oud. Daarnaast is het mogelijk om bedrijfsuitjes te organiseren voor groepen tot 40 personen intern. Tot 70 personen extern.

Drimmelen is gelegen aan de rivier de Amer. De Biesbosch is bekend als Nationaal Park. Het bestaat uit rivieren en grote en kleine kreken. Als zeilschool is het een ideaal gebied om vaartochten te maken. Na de afsluiting van het Haringvliet in 1970 zijn eb en vloed, dus ook de stroming, afgenomen. Nu is er weer sprake van om deze getijden terug te laten komen. Als zeilschool zijn we gelukkig met stroming, want zo kunnen ook onze cursisten daar mee leren omgaan. Bij onze trektocht richting Zeeland, komt deze kennis goed van pas. Ook het varen op de druk bevaren Amer is voor de zeilcursus geweldig leerzaam. Onze tochten gaan, afhankelijk van de wind, alle kanten op.

Instructie
De zeilschool is CWO erkend en we zijn lid van de Hiswa. De erkenningen staan garant voor een uitstekende accommodatie en een hoog niveau van zeilinstructie.Iedereen leert zeilen in zijn/haar tempo.

Accommodatie
De accommodatie is een drijvende ark in de haven van Drimmelen. Er is een gezellig dagverblijf met een bar en een keuken. In het dagverblijf wordt gegeten en de bar met gezellige zithoek zorgt voor de nodige ontspanning. Bij een verblijf op de zeilschool tijdens de zeilweken wordt er gebruik gemaakt van volpension. Voor maximaal 42 personen is overnachten ook mogelijk in 2-tot 8-persoons kamers met stapelbedden, ieder voorzien van eigen wasgelegenheid. De ark is voorzien van nette douches en toiletten. Slaapzak en kussensloop worden met zeilweken zelf meegenomen. Op het terrein bij de zeilschool is een sportveld voor tal van activiteiten zoals zeskampen, teambuilding, sportdagen etc. Onze botenloods is ook ingericht voor sport en spel met een biljart en twee tennistafels. Tevens maakt onze feesttent het mogelijk ook bij slecht weer het eten uit de pan te organiseren; een heel bijzondere en smakelijke manier van gourmetten op een enorme bakplaat. Door de unieke ligging van onze zeilschool, kunnen wij diverse activiteiten bieden in en rond het Nationaal Park de Biesbosch.

Voor meer informatie kijk ook op onze website.